Predstavnici Lječilišta “Reumal” Fojnica, izvršni direktor Alija Mukača i šefica službe za prodaju i marketing Šejla Imamović, danas su posjetili Konzulat Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Vitez.

Tema razgovora bila je održavanje i unaprjeđenje saradnje Lječilišta sa hrvatskim građanima, kao i institucijama i organizacijama iz Republike Hrvatske, sa posebnim osvrtom na mogućnosti održavanja saradnje u okolnostima aktuelne pandemije virusa COVID-19.

Predstavnici Lečilišta su posebno istakli zadovoljavajuće stanje po pitanju epidemiološke situacije u Fojnici i samom Reumalu, kao i maksimalnu odgovornost i disciplinu u provođenju propisanih zaštitnih mjera.

Izvršni direktor Mukača je izrazio zahvalnost Konzulu Republike Hrvatske Peri Bilušiću na pomoći oko organizacije bržeg prelaska granice Republike Hrvatske za goste Reumala, koji su bili na liječenju u vrijeme početka pandemije.

Konzul Bilušić se stavio na raspolaganje za buduću suradnju i pomoć oko svih pitanja kada je riječ o hrvatskim državljanima.

(reumal.ba)