Dana 20.04.2024. godine održano je Kantonalno takmičenje iz fizike učenika srednjih škola Srednjobosanskog kantona, a MSŠ “Donji Vakuf” bila je domaćin i organizator.

SMŠ “Zijah Dizdarević” Fojnica: Održano školsko takmičenje iz fizike

Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” osvojili su 3. ekipno mjesto, dok je učenik trećeg razreda elektrotehničke škole Mustafa Čeho (mentor Lejla Abdulahović Smajilović, prof. fizike) osvojio 1. mjesto u kategoriji Elektromagnetizam, talasi i oscilacije, i učenica četvrtog razreda gimnazije informacionih tehnologija Enisa Huzbašić (mentor Lejla Smajlović, prof. fizike) osvojila 1. mjesto u kategoriji Optika i atomska fizika i time se plasirali na Federalno takmičenje iz fizike, koje će se održati 27.04.2024. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Čestitamo svim učenicima SMŠ “Zijah Dizdarević” na ekipno osvojenom 3. mjestu, a posebno učenicima Enisi Huzbašić i Mustafi Čehi i njihovim profesoricama fizike Lejli Smajlović i Lejli Abdulahović Smajilović, na odličnim rezultatima, te im želimo sreću i uspjeh na Federalnom takmičenju, gdje će predstavljati svoju školu i Srednjobosanski kanton.