Danas, 10.11.2023. godine, je u Kreševu u organizaciji Crvenog križa SBK-KSB, održano 23. Kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola iz programa “Misli mine”.

Na takmičenju je učestvovalo 10 (deset) ekipa osnovnih škola sedmih razreda iz 10 općinskih organizacija Crvenog križa i to: Bugojno, D. Vakuf, G. Vakuf-Uskoplje, Fojnica, Jajce, Kiseljak, Kreševo, N. Travnik, Travnik i Vitez.

Ekipe su rješavale pet složenih pitanja iz programa “Misli mine” koje je nadgledao i ocjenjvao žiri u sastavu: Zerina Smajlović-kordinator programa, Alma Kulenović-KUCZ, Marijan Lovrinović-predstavnik i Refik Džaja-sekretar CK SBK-KSB.

Na kraju takmičenja, poredak ekipa bio je sljedeći:

1. OŠ “Muhsin Rizvić” – Fojnica
2. OŠ “Kiseljak 1” – Kiseljak
3. OŠ “Bristovi” – Bugojno
4. “Prva Osnovna škola” – D. Vakuf
5. OŠ “fra Marijana Šunjića” – N.Travnik
5. OŠ “Gornji Vakuf”- G.Vakuf-Uskoplje
5. OŠ “Travnik” – Travnik
6. OŠ “Bila” – Vitez
6. OŠ “dr. Boris Ćorić” – Kreševo
7. OŠ “13 Rujan” – Jajce

OŠ “Muhsin Rizvić” Fojnica su predstavljali učenici sedmog razreda: Vildana Fejzić, Hamza Aletić i Kanita Muharemović pod rukovodstvom nastavnice Adise Hodžić, a u pratnji je bio i predsjednik mladih Crvenog križa Fojnica, Bekir Kršić.

Iskrene čestitke učenicima OŠ “Muhsin Rizvić” Fojnica na postignutom uspjehu i želimo im puno sreće na federalnom takmičenju, koje se planira održati početkom decembra 2023. godine.