U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz kompanije “Bingo”.

– “Bingo” nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apeliramo da naši potrošači optimiziraju kupovinu kako bismo svi u lancu mogli osigurati  kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač – distributer – “Bingo”) – navode iz ove kompanije.

Kako nadalje navode, stanje na policama uvjetovano je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija “Bingovih” partnera za sada stabilna.

– Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri utjecati na protok roba i povećanje ulaznih cijena – navodi se.

S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, “Bingo” je svojim zaposlenicima dao instrukcije te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija kako bi njima, ali i svim kupcima, omogućio što lakše funkcioniranje u ovim okolnostima.

– Našim kupcima svakako savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju – navodi se u saopćenju.