MDD Merhamet Kiseljak

Na adresu Redakcije portala Fojnica.net stigao je apel za pomoć koji se odvija u našoj susjednoj općini Kiseljak.

Tim povodom, pozivamo sve ljude dobre volje koji žele i mogu pomoći, da podrže ovu humanu akciju koja trenutno ima vrlo slab odaziv, a koju provodi MDD Merhamet Kiseljak, pravni subjekt koji djeluje na području općine Kiseljak i Srednjobosanskog kantona.

Akcija traje do 20. augusta 2020. godine.

  • Puni naziv: UDRUŽENJE MUSLIMANSKO DOBROTVORNO DRUŠTVO “MERHAMET-KISELJAK”
  • Adresa: Zrinski 7, Kiseljak, Srednjobosanski kanton
  • Identifikacioni broj poreznog obaveznika: 4236712630009
  • Žiro račun: 154-280-20131871-55 (Intesa Sanpaolo Banka d.d.)

Apel za pomoć Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kiseljak prenosimo u nastavku.

– Još u toku mjeseca ramazana ove godine obratila nam se porodica Arnesa Bajraktarevića iz Tulice, općina Kiseljak, sa molbom da pokušamo pomoći oko opremanja novosagrađene kuće. Obećali smo da ćemo ih posjetiti da „snimimo“ situaciju i pokušamo nešto učiniti.

Održali smo obećanje i obišli smo ovu porodicu. Arnes i Adisa Bajraktarević sa dvoje djece žive, bolje reći preživljavaju u jednoj polovini jedne stare kuće. Imaju dvije neuslovne prostorije u toj kući koja je oronula i pred raspadanjem.

MDD Merhamet Kiseljak
MDD Merhamet Kiseljak

Prošle godine je Arnes uspio da napravi i pokrije novu kuću. Malo sam, malo uz pomoć porodice i prijatelja.

MDD Merhamet Kiseljak
MDD Merhamet Kiseljak
MDD Merhamet Kiseljak

Rođen je 1980. godine i do sada je radio sve i svašta, a najviše kod privatnika koji ga nisu prijavljivali. No živjelo se nekako.

Ali nevolja nikada ne dolazi sama. Arnes se ove godine teško razbolio. Inače, već od ranije je šećeraš, na lijekovima, još bez insulinskih injekcija. Na sreću da je u sadašnjoj firmi prijavljen, pa je otišao ljekaru koji ga je uputio na pretrage, a potom u bolnicu. Dijagnosticiran mu je karcinom debelog crijeva. Ovih dana čeka poziv za prvu u nizu kemoterapija, a tek potom operaciju.

MDD Merhamet Kiseljak

Radi najteže poslove u jednom kamenolomu u Kreševu ali se ne žali. Njegova supruga je nezaposlena.

Nevoljko su pristali da objavimo njihovu priču i pokrenemo akciju da im se njihova nova kuća opremi, da Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet Kiseljak pomogne koliko bude moglo. Naravno, svjesni su da se ovakve akcije ne mogu provoditi anonimno. Djeca su im od 16 i 12 godina. Idu u školu i dobri su učenici.

Molimo sve dobre ljude da pomognu koliko mogu i na način kako mogu. Mi smo spremni prikupiti sredstva, te kupovati materijal i opremu (stolarija) i o svemu što se bude uspjelo uraditi sve vas javno obavještavati.

Novčana sredstva u KM možete uplaćivati na bankovni račun Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kiseljak:

154-280-20131871-55 (Intesa Sanpaolo Banka d.d.)

Obavezno kao svrhu uplate navesti: Za porodicu Bajraktarević.

Obzirom da još nismo otvorili devizni račun, sredstva iz inostranstva je najbolje da pošaljete svojoj rodbini u BiH, koji će nam to proslijediti na blagajnu ili uplatom na naš račun.

Može li ovu akciju izvesti velika porodica Kiseljačana, a naravno i onih koji to nisu, koja se nalazi ovdje ili u dijaspori, zajedno sa Muslimanskim dobrotvornim društvom Merhamet Kiseljak? Mi smatramo da može. Nadamo se da ćete nas podržati. Svaka marka će dobro doći.

Unaprijed hvala svim dobrotvorima – stoji u apelu Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kiseljak!