Menadžment kompanije Reumal Fojnica jučer je objavio preliminarnu listu s imenima 137 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom.

“To je preliminarna lista na kojoj se nalazi 137 imena radnika. Odmah da kažem da će 30 radnika biti zbrinuto internim konkursom za radna mjesta na kojim nam nedostaje ljudi, njih 30-ak će biti zbrinuto kroz različite socijalne programe, dok će ostatak radnika biti poslan na Biro za zapošljavanje”, kazao je direktor Reumala Alija Mukača za Klix.

Podsjećamo da je prošle sedmice, na inicijativu načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure održan sastanak na kojem se razgovaralo o stanju u Lječilištu Reumal, prilikom čega je Klisura izrazio zabrinutost za radnike i poslovanje u uslovima pandemije Covid 19.

S tim u vezi, obavezao je Upravu Reumala da prilikom provođenja postupka sistematizacije vode računa o zakonitosti, ekonomskim zakonitostima, budućnosti poslovanja, te koliko je to moguće i socijalnom statusu zaposlenih.

Preliminarnu listu radnika koji se proglašavaju tehnološkim viškom, pogledajte u nastavku teksta.

Ova odluka je uslijedila nakon višemjesečnih loših poslovnih rezultata, prethodnih dugovanja te smanjenog poslovanja uzrokovanog pandemijom.

Budućnost firme, kao i 200 preostalih radnika, još je neizvjesnija.