Na aerodrom Sarajevo stigao je avion sa humanitarnom pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Riječ je o veoma vrijednoj pomoći u kojoj se, između ostalog, nalazi 40 respiratora, te 100.000 testova na koronavirus.

Prva Dama Dubaija, šeika Hind, zajedno sa svojim suprugom, šeikom Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, porodicom i prijateljima donira građanima BiH značajnu medicinsku pomoć u
trenucima pandemije COVlD—19.

Medicinska pomoć koja dolazi privatno od vladara Dubaija je selektirana na osnovu analize njihovih predstavnika za koju se smatra da je najneophodnija u kliničkim centrima, bolnicama i ostalim medicinskim ustanovama u toku pandemije, saopšteno je u dopisu predstavnika kraljevske porodice koji su dostavili pomoć.

Ova pomoć još jednom pokazuje nesebičnu podršku Vladara Dubaija prema građanima BiH u najtežim trenucima kroz koje prolaze i oni sami.

Avion Boing 747-400 koji je dio flote privatnog operatera Vlade Dubaija na sarajevski aerodrom dopremio je pomoć višemilionske vrijednosti a direktor Emirates Group, šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum. u čijem sastavu pored Emirates Airlinesa je Fly Dubai Dubai Air Wing odobrio je da sve troškove letova, logistike i transporta snosi kompanija čime je kraljevska porodica još jednom pokazala prijateljski odnos prema građanima BiH.

Želja Prve Dame Dubaija je da donacija bude raspoređena ravnopravno prema svima narodima u BiH.

Avion sa humanitarnom pomoći dočekali su zvaničnici resornog ministarstva i Vijeća ministara BiH s delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH.