Narednih dana u Fojnici će biti održane brojne aktivnosti, kulturno-zabavne i sportske manifestacije, a u povodu obilježavanja 18. marta, Dana općine Fojnica.

Sutra, 07.marta će biti održan turnir u stolnom tenisu i turnir u tavli, dok je u nedjelju planiran fudbalski turnir „4 grada – Fojnica 2020“.

Tokom naredne sedmice bit će održane dvije akcije Crvenog križa, u saradnji sa Domom zdravlja Fojnica, te akcije čišćenja rijeke i grada, u organizaciji srednje i osnovnih škola te JKP Šćona, DVD Fojnica i UGSR Fojnica.

Učenici OŠ „Muhsin Rizvić“ i učenici SMŠ „Zijah Dizdarević“ predstavit će se sa predstavama „Abidagina ograma“ i Zgode i nezgode fojničke kasabe“, u kino sali.

U saradnji sa prijateljima iz Goražda, Susreti Zija Dizdarević će upriličiti izložbu slika sa Likovne kolonije „Goražde 2019“.

Također, u organizaciji Susreta, bit će upriličena i promocija knjige „Nagrađene priče 2005-2019“, u sali hotela Reumal.

„Večer sevdalinke i drugih pjesama za dušu“ upriličiti će Franjevački samostan u Fojnici, kada će svi posjetioci imati priliku posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana.

Tokom programa obilježavanja bit će održane projekcije filmova za učenike osnovnih i srednjih škola te kulturno-zabavni program u kojem će učestvovati KUD 1001 noć, KPD Matija Gubec, VA SRMA i Zavod Drin Fojnica.

U organizaciji Planinarskog društva „Vranica“ Fojnica bit će organizovan planinarski uspon, a plivački klub „Leptir“ će upriličiti turnir u plivanju.

Veliko finale Biznis kupa, malonogometnog turnira koji se igra već dva mjeseca bit će upriličeno 22.marta.

U srijedu 18. marta će biti upriličena centralna manifestacija obilježavanja Dana općine, Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica.

Zabavni program, uz mnoštvo sadržaja za djecu je planiran, također u srijedu 18.marta.

Shodno navedenom, narednih petnaestak dana, više od 1000 učesnika će kroz preko dvadeset događaja obilježiti rođendan Fojnici.