Damir Doborac, pomoćnik selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, istakao je pred put za Švicarsku na Yellov Cup te na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj da selekcija BiH sigurno posjeduje kvalitet i da od prve utakmice treba da igra s velikom motivacijom.

“Mislim da nam ovaj turnir treba da radimo na samopouzdanju, da odemo na Evropsko prvenstvo sa velikim samopouzdanjem i vjerom da možemo nešto napraviti i da vidimo na koje igrače možemo računati na Evropskom prvenstvu”, kazao je Doborac na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Istakao je da reprezentacija Bosne i Hercegovine posjeduje kvalitet i da će to i pokazati na turniru.

“Vjerujem u ove momke, u rezultate i na kraju ćemo to pokazati bez obzira na kvalitet protivnika. I mi imamo svoj kvalitet i samo sa velikom vjerom trebamo da idemo tamo i da to pokažemo”, rekao je pomoćnik bh. selektora.

Kako je kazao, važno je da na turniru u Švicarskoj naprave dobru atmosferu i sa veliki samopouzdanjem odu na Evropsko prvenstvo.

“Mislim da mi od prve utakmice sa Švedskom moramo pokazati hrabrost i vjeru. Slažemo se da su oni u ovom trenutku bolja reprezentacija ali neka to pokažu i na terenu. Od prve utakmice trebamo da uđemo s velikom motivacijom, da pokažemo smo došli da igramo, a ne da je to nama usputna stanica ili ekskurzija”, rekao je Doborac.

Naglasio je da bi iskusniji igrači trebali biti nosioci igre na Evropskom prvenstvu.

“Ali još nismo stvorili pravu sliku s obzirom da smo imali problema tokom priprema. Jučer smo tek dva treninga napravili u punom sastavu. Vjerujem da ćemo dosta toga više znati na turniru u Švicarskoj”, kazao je.

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Herceg istakao je da su vrlo dobro radili tokom priprema.

“Radili smo puno. Ovaj turnir u Švicarskoj dobro će nam poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera među igračima je takva da svako od nas vjeruje da možemo napraviti veliku stvar na ovom prvenstvu”, kazao je Herceg.

Rukometaši BiH nakon priprema u Sarajevu putuju u Švicarsku na Yellow cup gdje će igrati protiv Argentine, Rumunije i domaćina Švicarske.

Upravo će iz Švicarske bh. reprezentacija otputovati za Mannheim gdje će igrati svoje utakmice na Evropskom prvenstvu. Prvu utakmicu igraju 11. januara protiv Švedske, dva dana kasnije protiv Holandije, a 15. januara protiv Gruzije.