Odbojkaški klub Fojnica koji djeluje i kao škola odbojke za najmlađe uzraste, je novoformirani klub na područje općine Fojnica.

Klub okuplja djevojčice svih uzrasta – one koje vole odbojku i one koje će zavoljeti uz njihovu stručnu, zabavnu i kreativnu edukaciju.

Cilj rada OK Fojnica je aktivna okupacija omladine i odvajanje od raznoraznih poroka! Druženje, zabava i sreća na dječijem licu njihov je moto i vodilja.

Ove sezone, OK Fojnica će imati dvije aktivne selekcije, juniorke i kadetkinje, koje će braniti boje njihovog kluba u Omladinskoj GMS odobojkaškoj ligi, pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza SBK/KSB.

OK Fojnica se zahvaljuje općini Fojnica i načelniku gosp. Sabahudinu Klisuri, koji su prepoznali kvalitetan rad od početka 2023. godine, kada su i krenuli sa radom.

Njihov rad uveliko i nesebično su podržali Physio Relax i njen vlasnik Elmir Ibreljić, Color Art i Color Media te vlasnik Almir Pubović, kao i “DA Poliklinika” iz Kiseljaka.

OK Fojnica se također zahvaljuje svim članovima koji su nesebičnom kupovinom članskih kartica za sezonu 2023. podržali njihov klub, a sredstva su javno i transparentno opravdali kupovinom rekvizta neophodnih za rad kluba.

Trenutno je aktuelan upis u Školu odbojke za djevojčice od 5 do 15 godina pod vodstvom trenera mr. Adisa Mujčića i pomoćnice Enide Pugonje.

Sve informacije za Školu odbojke možete dobiti na kontakt telefon: 061-991-967.

Fojnica.net