Velež je imao odličan start u nastavku prvenstva. Nakon remija u Bijeljini, Rođeni su u Mostaru savladali Borac, direktnog konkurenta za Evropu. Feđa Dudić, osim što postiže odlične rezultate i skuplja bodove, pruža šansu i mladim igračim. U finišu susreta Dudić je u igru uveo i Dženita Hajdrevića, 17-togodišnjeg napadača, koji je tokom minulog prelaznog roka došao iz Sarajeva.

Bile su ovo debitantske minute za Hajdarevića u Premijer ligi. Nastupao je Dženit Hajdarević i za seniorski tim sa Koševa, ali u prijateljskim utakmicama. Zbog toga će ulazak u igru protiv Banjalučana pamtiti zauvijek.

– Vrlo sam sretan što mi je šef pružio šansu. Moje je da radim i da opravdam njegova očekivanja. Vjerujem u sebe. Uz podršku saigrača i trenera, mislim da ću dati doprinos da igramo što bolje i ostvarimo što bolji plasman, kaže Dženit Hajdarević.

Otac Kadir mu je pričao o Bajeviću, Halilhodžiću, Mariću, Vladiću, Hadžiabdiću, Tuceu, Kajtazu, Sliškoviću i drugim sjajnim igračiam Veleža, što mu daje još veći motiv za rad.

– Čast je igrati u klubu za koji su nastupali takvi asovi i nositi isti dres kao i Bajević, Halilhodžić, Hadžiabdić, Tuce, Kajtaz i Slišković, govori mladi napadač.

Dženit je rođen 2003. godine u Tuzli. Prve fudbalerske korake napravio je u NK Rudar iz Bukinja, ali zvanično prvu registraciju imao je u tuzlanskoj Slobodi, u čijem je omladinskom pogonu proveo osam godina, od 2010. do 2018. godine, kada je prešao u Akademiju FK Sarajevo.

I u pionirskoj i u kadetskoj konkurenciji Hajdarević je bio u vrhu liste strijelaca svih ovih godina. U sezoni 2019/20 sa FK Sarajevo osvojio je titulu kadetskog prvaka i bio najbolji strijelac lige sa postignuta 21 gol.

Kao mlađi junior Sarajeva, bio je priključen i pripremma seniorskog tima. Vinko Marinović mu je dao šansu da zaigra u prijateljskim mečevima protiv FK Bratstvo Gračanica i FK Goražde.

Nastupao je za sve reprezentativne selekcije BiH, i za U-15, i U-16, i U-17, i U-18 , a sada je član juniorske reprezentacije BiH. U reprezentativnom dresu postigao je tri gola, jedan protiv USA i dva gola protiv Albanije.

Na polusezoni, kao slobodan igrač, napustio je Sarajevo i prešao u Velež.

– Znam da Velež, kao i Sloboda, ima ozbiljan rad sa mladim igračima. Povjerenje koje mi ukazuje šef Feđa Dudić nevjerovatno me stimuliše, kaže Hajdarević, koji može još godinu i po nastupati za juniroski tim.

Sa Veležom je potpisao amaterski ugovor do kraja ove sezone. Ne bi imao ništa protiv da i poslije toga nastave saradnju. Oni koji su gledali Dženita Hajdarevića ne mogu se načuditi kako je Sarajevo olahko ispustilo takvog dragulja.

Rođeni napadači su prava rijetkost, a Hajdarević je upravo to.