Teška vremena nerijetko izrode velike ljude, a neki bi rekli “Na muci se poznaju junaci”. Osoba o kojoj pišemo ovaj put je junak u svakom smislu te riječi.

Hidajet Meša – Hide rođen je u Fojnici i odrastao je u relativno teškim životnim uslovima.

Punoljetstvo ga hvata u ratnom stanju i tu polaže ispit muškosti gdje stupa u redove ARBiH i ostaje od prvog do zadnjeg dana.

Iskrenost i ljudskost su mu vrline i kao takav, ubrzo poslije rata, se ženi i ponovo polaže ispit, ali ovaj put kao roditelj djeteta sa posebnim potrebama. Entuzijazam, ljudskost, ali i hrabrost ga ne napuštaju, te brine o svojoj porodici kao pekar u mjesnim pekarama ali i baveći se stočarstvom odnosno ovčarstvom.

Bismillah KURBANI I AKIKE U FOJNICI Ove godine kao i prethodni godina www.dijaspora-sadake.com iz Austrije organizuje prodaju i klanje Kurbana kao i Akike koje uplatite kod nas. Meso ćemo donirat u Travnik Restoran Dobre Volje gdje se sprema svaki dan 300 obroka za stare i nemoćne djeli se na kucnu adresu ili po vasoj želji gdje hočete meso donirat. Za sve informacije javite se u Dijasporu Sadake bujrum

Posted by dijaspora-sadake.com on Sunday, May 24, 2020

Pomoć nikada nije tražio, a da bude upravo ono što smo rekli na početku, heroj u svakom smislu, dokazuje da, ne samo da ne traži pomoć, nego upravo on pomaže drugima.

Kao osoba od povjerenja postaje i produžena ruka niza humanitarnih organizacija, te uspješno koordinira na terenu širom Bosne i Hercegovine za Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva te Udruženje “Dijaspora-Sadake” iz Austrije.

Zbog svega navedenog, te života bez ijedne moralne mrlje, sa punim pravom ga svrstavamo u vrh “Heroja našeg vremena”.

Našem Hidetu želimo sretan i uspješan život, te da mu Allah ukabuli njegov rad i da zabilježi još mnogo humanih aktivnosti.

Tekst: Aziz Hurem