Gradonačelnik Novog Travnika g. Stjepan Dujo održao je prijem u čast Benjamina Mujkića, mladog matematičara koji je osvojio zlatnu medalju na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji, najprestižnijem takmičenju za mlade matematičare.

Gradonačelnik Dujo je u svom obraćanju naglasio kako je cijeli Novi Travnik izuzetno ponosan na Benjamina, ističući kako se radi o najvećem uspjehu pojedinca iz ovog grada na polju nauke.

Benjamin je, između ostalog, primio poseban poklon od gradonačelnika – unikatni kameni ukras „Maculje“, simbol Novog Travnika koji se dodjeljuje u posebnim trenucima velike časti.

Ovaj simbol predstavlja poseban znak priznanja za izuzetna postignuća i doprinos zajednici.

Benjamin se zahvalio na podršci koju je primio od Gradske uprave i cijelog grada. „Zahvalan sam na podršci koju mi pružate sve ove godine. Ponosan sam što mogu predstavljati Novi Travnik na svjetskom nivou i što znam da cijeli grad stoji uz mene“, kazao je Mujkić, koji je posljednjih dana u svojim medijskim istupima s velikim ponosom isticao kako je novotravničanin.

“Ovo je značajan rezultat, kako za Benjamina, tako i za cijeli Novi Travnik i Bosnu i Hercegovinu. 13. ukupni ekipni plasman, od 108 zemalja svijeta, najbolji je primjer kakvu mladost imamo i time se trebamo ponositi i podržavati ih. Još jednom čestitke Benjaminu, njegovoj porodici, kao i cijelom državnom timu”, kazao je Dujo.

Na prijemu je istaknuto da Gradska uprava ostaje dostupna za podršku budućim planovima te otvorena za sugestije vezane uz promociju mladih i rješavanje njihovih problema.